Finance

Orbis dokt bijna drie ton voor oud-topman Jansen

Orbis moet voormalig bestuursvoorzitter Ludo Jansen 243.670 euro betalen, aldus het oordeel van de kantonrechter in Utrecht. De beëindigingsvergoeding moet uiterlijk woensdag 29 juli zijn betaald. Dat meldt De Limburger.

Pensioenvoorziening betalen

Naast de beëindigingsvergoeding moet Orbis ook een bedrag van 30.000 tot 50.000 euro storten voor de pensioenvoorziening van Jansen. Dit bedrag is gebaseerd op de hoogte van een voortgezette premiebetaling tot 1 juli 2010.

Orbis staakt onderhandelingen

Sinds januari zijn Orbis en Jansen in gesprek over het beëindigen van zijn contract. In maart liet Orbis weten niet verder te willen gaan met de onderhandelingen en startte een ontbindingsprocedure. Orbis en Jansen besloten toen een kantonrechter in te schakelen die moest bepalen of er sprake zou zijn van een definitieve deal over de beëindiging.

‘Overeenkomst niet opportuun’

Na vier concepten liet Jansen op 19 maart weten op het aanbod van Orbis van 17 maart in te gaan. Orbis liet vervolgens op 27 maart van zich horen. “De raad van toezicht acht, gezien de recente ontwikkelingen, meer in het bijzonder de voorgenomen inkrimping van het personeelsbestand, het niet opportuun om met hem een beëindigingsovereenkomst te sluiten, zoals die waarover partijen in de voorafgaande maanden hadden onderhandeld.”

ABVAKABO FNV vindt dat Jansen voor een groot deel verantwoordelijk is voor de financiële problemen waarmee het ziekenhuis te maken kreeg. De vakbond wil daarom dat Jansen zijn ontslagvergoeding terugstort.

Verschil van inzicht

Jansen is in februari vertrokken bij Orbis wegens een verschil in inzicht over het te voeren beleid. SP-kamerlid Henk van Gerven hekelde destijds de doorbetaling van het salaris van Jansen tot eind 2009. Jansen verdiende drie ton per jaar bij Orbis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top