ACTUEEL

Achmea vordert 4 miljoen terug bij tandartsen

Achmea vordert de komende maanden onrechtmatige declaraties terug bij meer dan duizend tandartsen. Het gaat hierbij om een bedrag van circa 4 miljoen euro.

Volgens Achmea hebben de duizend tandartsen de laatste drie jaar onterechte declaraties ingediend. Het gaat om combinaties van declaraties die niet met elkaar kunnen samengaan, zoals het apart declareren van het aanbrengen van een beschermlaag bij een tand of kies, terwijl die ook al in rekening is gebracht bij de declaratie van een reparatie aan kies of tand. Ook gaat het om declaraties van behandelingen die helemaal niet of niet volgens de regels hebben plaatsgevonden.

Ingewikkeld

In geval van onrechtmatige declaraties hoeft er niet altijd sprake te zijn van opzet, stelt Karin Hoekstra, manager zorginkoop mondzorg. “De declaratiecodes zijn ingewikkeld, de omschrijvingen achterhaald”, aldus Hoektra. “Maar dat betekent niet dat er dubbel uitgekeerd hoeft te worden. Achmea wil zich dan ook hard maken voor datgene waar zowel onze klanten als de tandartsen het meeste baat bij hebben. En dat is een declaratiesysteem van codes dat beter past bij de vernieuwingen in de mondzorg.”

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

9 januari 2014

De opmerking "hoeft er niet altijd sprake te zijn van opzet" geeft te denken. Dus "bijna altijd" of "soms"?
Als Achmea vanaf dag 1 goed controleerde en onduidelijkheden had aangepakt viel er dan nog amper wat terug te vorderen?
Wat deed Achmea in die 3 jaar?
Wat betekent dit nu voor de andere para-medici? Ook "hoeft niet altijd sprake van opzet"?
Of toch nog steeds een niet werkend declaratiesysteem?

Top