ACTUEEL

Pantein schrapt 180 banen

Zorgorganisatie Pantein schrapt binnen de VVT-tak van het concern de komende twee jaar 179 voltijdsbanen. Als gevolg van bezuinigingen in de sector moet Pantein 11 miljoen euro besparen.

In de reorganisatieplannen probeert Pantein, dat actief is in Oost- en Midden-Brabant, de directe zorg aan klanten zoveel mogelijk te ontzien. Er komen vooral managementfuncties en banen bij ondersteunende afdelingen te vervallen. In bepaalde gevallen verdwijnen ook functies in de zorg omdat de financiering wegvalt.

Bestuursvoorzitter Ton Hanselaar noemt de ontslagen betreurenswaardig, maar gelet op het kabinetsingrijpen in de langdurige zorg onvermijdelijk. Door samen te werken en nieuwe techniek te benutten wil Pantein de kwaliteit van de zorgverlening op peil houden. “De komende jaren zetten we alles op alles om met minder mensen hele goede zorg te blijven bieden”, aldus Hanselaar. “Om dit mogelijk te maken, zullen zorgprofessionals, inwoners en overheden nog vaker de handen ineen moeten slaan. Met onze manier van werken, namelijk in de buurt, vanuit kleine teams, spelen we zo goed mogelijk in op de ontwikkelingen in de zorg en de behoeften van onze klanten. En we benutten mogelijkheden van nieuwe technologie, zoals beeldzorg. Ook zal de intensieve en goede samenwerking met de vele mantelzorgers en vrijwilligers de komende jaren nog belangrijker worden.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top