ACTUEEL

VWS onderzoekt 'veiling' medische informatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zoekt uit hoe een archiefkast met privacygevoelige medische informatie op straat heeft kunnen belanden. De archiefkast kwam onlangs in handen van een echtpaar uit Sibculo, die het meubelstuk kocht op een veiling. Het stel vond in de kast ordners vol medische stukken.

“Het ministerie van VWS neemt deze zaak hoog op en zoekt tot de bodem uit hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen”, liet een woordvoerder van het ministerie dinsdag weten.

Privacy

Volgens een columniste van NRC Handelsblad, die het echtpaar bezocht en de inhoud van de kast heeft bekeken, ging het onder meer om euthanasierapporten en rapporten van het medisch tuchtcollege. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 januari 2014

Niks aan de hand. Een privekliniek hier in Amsterdam heeft een container met medische informatie onbeheerd op het terrein laten staan. Nooit meer iets van gehoord. Info was ook foetsie.

Op internet kan je alles vinden in de zogenaamde social media. Dat wordt pas een ramp als de leuke fotoos van de kinderen straks voor heel andere dingen benut gaan worden. En dan is het te laat voor al die social media gebruikers.
Gelezen dat half Z. Korea hun banknummers zijn gehackt? Ach het moet wel vrolijk en spannend na blue monday blijven ouwe zuurpruimen hier en wereldvreemde vergadertijgers.. Laat je nakijken VWS, welkom in de gewone wereld die jullie zelf hebben medeontwikkeld.
Het leukste bericht in jaren...Goed ook voor de werkgelegenheid op zijn Nederlands:)

Top