ACTUEEL

Thuisapotheek maakt opnieuw een doorstart

De Thuisapotheek maakt na een tweede faillissement eind 2013 opnieuw een doorstart. Na de eerdere breuk met groothandel Brocacef hervat de landelijke verzendapotheek haar activiteiten samen met Pluripharm Groep, een landelijk opererende onderneming voor zelfstandige apothekers. Dit hebben de oorspronkelijke aandeelhouders, apothekers Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit, dinsdag bekendgemaakt, meldt het Pharmaceutisch Weekblad.

De in Rotterdam gevestigde Thuisapotheek verhuist naar Alkmaar, de vestigingsplaats van Pluripharm Groep. Daar wordt de Thuisapotheek gekoppeld aan de geautomatiseerde central filling-apotheek naast Pluripharm. Hierdoor kunnen de logistieke kosten van de Thuisapotheek omlaag. Verder gaatl de verzendapotheek service leveren volgens farmaceutische zorgprogramma’s van Pluriplus, een dochteronderneming van Pluripharm.

Vernieuwd concept

Algemeen directeur Jan Dirk Jansen van Pluripharm stelt dat er behoefte bestaat aan de dienstverlening van de Thuisapotheek. Hij wil het concept vernieuwen en met daarin ook de openbare apotheker een rol geven, namelijk als distributeur en lokale zorgverlener. “We denken daarbij aan een centrale apotheek met een netwerk van partners.”

Faillissementen

De Thuisapotheek is binnen anderhalf jaar twee keer failliet gegaan. Smit en Dannijs namen de Thuisapotheek over van de vorige eigenaar na een faillissement in april 2012. Begin december 2013 sloot de apotheek opnieuw haar deuren vanwege acute liquiditeitsproblemen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

bronswijk v.

19 februari 2014

Is er al een nieuwe doorstart.Wil het graag weten, de medicijnen raken een beetje op. Grtj.

Top