ACTUEEL

OLVG-bestuurder Douwe Hemrika overleden

OLVG-bestuurder Douwe Hemrika overleden

Douwe Hemrika, lid raad van bestuur van de fusieorganisatie Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam, is op dinsdag 21 januari op 60-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis aan Skipr bevestigd.

Hemrika was tot 1 maart 2013 voorzitter raad van bestuur OLVG. Na de fusie met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis was hij lid raad van bestuur van de fusieorganisatie. Hemrika was van 2010 tot eind 2012 bestuursvoorzitter van Santeon, keten van zes topklinische opleidingsziekenhuizen.

Loopbaan Hemrika

Hemrika was sinds april 1986 verbonden aan het OLVG. Tot november 2000 is hij werkzaam geweest als gynaecoloog, waarbij hij zich voornamelijk heeft beziggehouden met de voortplantingsgeneeskunde. Per 1 november 2000 is Hemrika ging Hemrika fulltime aan het werk als directeur medische dienstverlening in het OLVG. Op 1 januari 2002 werd hij benoemd tot lid raad van bestuur en op 1 oktober 2006 tot voorzitter raad van bestuur.

"In Douwe verliezen we een authentiek en bijzonder mens; integer, scherpzinnig, gedreven, toegewijd en altijd met aandacht en respect voor de ander. De leegte die Douwe achterlaat is groot", bericht het ziekenhuis op de website namen Peter Wilson, voorzitter raad van toezicht, en Hans van der Schoot, voorzitter raad van bestuur.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 januari 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 25-01-2014 09:27.

Anoniem

27 januari 2014

Wat een groot verlies! veel sterkte.

pothoven

27 maart 2014

Dokter Hemrika was mijn 1e gynacoloog.groot is mijn schok dat ik moest vernemen dat hij overleden is.lieve dokter hemrika.dank u voor alles wat u voor me gedaan hebt,dank u dat u altijd voor me klaar stond,dank u voor u altijd wijze woorden en dank u voor het geloof in mij.rust in vrede


Top