ACTUEEL

Piet-Hein Buiting voorzitter Santeon

Piet-Hein Buiting voorzitter Santeon

Piet-Hein Buiting is de nieuwe voorzitter van Santeon, het samenwerkingsverband van zes grote Nederlandse ziekenhuizen. Hij neemt de voorzittershamer over van OLVG-bestuurder Douwe Hemrika. Buiting blijft daarnaast voorzitter van de Raad van Bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Buiting spreekt van 'kansen om samen een ziekenhuisketen op te bouwen waarin de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid de norm is.' Dankzij de spreiding van de Santeon-huizen over het land, blijft tegelijk een goede bereikbaarheid gegarandeerd voor de patiënten.

Meetbaar Beter

Santeon werkt momenteel onder andere aan de ontwikkeling van outcome-indicatoren voor long- en prostaatkanker, als vervolg op het succesvolle project Meetbaar Beter van Het St. Anthonius Ziekenhuis en het Catharina Ziekenhuis, die bij Santeon aangesloten zijn. Andere samenwerkingsprojecten betreffen onder meer onderzoek naar de best practice voor oncologische zorgpaden.

Essay

In Skipr magazine nr 1 van 2013 die op 12 december 2012 verschijnt staat een essay van de hand van Buiting over patiëntrollen die bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis gebruikt worden om beter aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de individuele patiënt.

Santeon

Santeon is opgericht in 2007, als antwoord op onder meer de schaalvergroting van de verzekeraars en de toenemende marktwerking in de zorg. De deelnemende ziekenhuizen hebben elk hun eigen identiteit en cultuur, maar ook tal van overeenkomsten. Het zijn van oudsher topklinische opleidingsziekenhuizen met een stevige positie in de eigen regio. Naast de reguliere basiszorg wordt hooggespecialiseerde medische zorg verleend.

De Santeon-ziekenhuizen zijn: Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, Nieuwegein.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top