HRM

ActiZ trekt omvang acties VVT in twijfel

ActiZ trekt omvang acties VVT in twijfel

Er is onduidelijkheid ontstaan over de schaal waarop dinsdag actie gevoerd wordt in de VVT sector. Werkgeversorganisatie ActiZ komt na inventarisatie onder de eigen leden op slechts zes locaties waar acties zullen plaatsvinden. Vakbond Abvakabo FNV meldde gisteren nog dat er op honderd locaties actie gevoerd gaat worden.

Volgens de werkgeversorganisatie is het gebruikelijk dat acties van tevoren bekend zijn bij de zorgorganisaties, zodat er rekening mee gehouden kan worden bij de verzorging van de patiënten. ActiZ spreekt in een persbericht van “misleidende acties” omdat de werknemers in verpleeg- en verzorgingstehuizen “er niet bij gebaat zijn”. Daarnaast vraagt zij zich af waarom de Abvakabo actie voert om de werkgelegenheid in de VVT sector te behouden, terwijl de vakbond niet mee wil werken aan een werkgelegenheidsplan dat ActiZ heeft afgesproken met de andere bonden.

Foto's

Abvakabo FNV stelt dat er weldegelijk op grote schaal actie gevoerd gaat worden. Woordvoerder Lilian Marijnissen wil geen lijst geven van locaties waar acties gepland zijn, maar stelt dat er vandaag zelfs nog meer locaties bijgekomen zijn. “Morgen komen gedurende de dag foto’s online op de site van de Abvakabo die actievoerders vanuit het hele land opsturen.”

Schandalig

De Abvakabo FNV spreekt op haar beurt van een “schandalig” persbericht van ActiZ. Marijnissen: “Wij willen graag met ActiZ in gesprek. Sterker nog, de reden waarom wij actie voeren is om de werkgevers weer aan tafel te krijgen. Wij hebben aangeboden om zonder vooraf voorwaarden te stellen weer aan tafel te gaan zitten, maar dat wil ActiZ niet.”

Werkgeversorganisatie ActiZ, die ruim 95 procent van de werkgevers zegt te vertegenwoordigen, sloot eind vorig jaar een akkoord met vakbonden CNV Publieke Zaak, FBZ en NU'91. Hierin is afgesproken dat alle werknemers een eenmalige uitkering krijgen van 0,8 procent van het jaarsalaris 2013 en in 2014 een loonsverhoging van 1,2 procent. Ook zullen nulurencontracten beperkt worden.

Alternatief

Abvakabo FNV, de grootste vakbond, kon zich niet vinden in de nieuwe CAO en sloot een alternatieve CAO af met werkgeversorganisatie Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) over de huishoudelijke hulp. Deze voorziet in de afschaffing van nulurencontracten en de aflahulpconstructie alsmede de invoering van een minimumloon.

CNV en NU´91 vertegenwoordigen ongeveer vier procent van de werknemers in de VVT. Abvakabo handelt namens zo´n elf procent.

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development  in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Boers

4 februari 2014

Zal me benieuwen wie er gelijk krijgt. Ik vermoed dat Actiz zijn woorden vandaag moet inslikken. Bij de vorige landelijke actiedagen zag ik ook al tientallen foto's van verschillende acties op de sociale media voorbijkomen. Dit is denk ik wel het domste wat je kan doen als werkgever, vooraf ontkennen dat er acties zullen komen. Als het wel lukt, dan sta je als werkgever dubbel voor paal. Dit heeft alles in zich om een de communicatieblunder van 2014 te worden.

Bezorgd

4 februari 2014

Het blijft zielig: Abva blijft zich vastbijten in achterhaalde acties voor een landelijk helaas bedreigde functiegroep in de zorg namelijk HH. Deze functiegroep gaat geextra-muraliseerd worden hoe dan ook, vroeg of laat. In plaats van een achterhoede gevecht houden, kan Abva beter vooruit kijken en zorgen dat deze werknemers straks een baan hebben buiten de zorgsector. Gelukkig zijn er nog vakbonden die wel denken in kansen en mogelijkheden.

Top