HRM

Zorgmedewerkers leggen dinsdag werk neer

Medewerkers in 100 verpleeg- en verzorgingshuizen gaan dinsdag actie voeren. Ze leggen het werk tijdelijk stil, variërend van 1 minuut tot enkele uren. Dat heeft Abvakabo FNV, die de acties organiseert, zondag gemeld.

Abvakabo FNV is boos over een cao die zorgwerkgevers en werknemers in december sloten. De vakbond verliet vlak voor dat akkoord tot stand kwam, de onderhandelingstafel. Volgens de bond doet de cao die er nu ligt, bijvoorbeeld niets aan hoge werkdruk in de verpleeghuizen.

Bij acties dinsdag in Den Haag zijn ook FNV-voorzitter Ton Heerts en SP-leider Emile Roemer aanwezig, aldus Abvakabo FNV.

Akkoord

Werkgeversorganisatie ActiZ, die ruim 95 procent van de werkgevers zegt te vertegenwoordigen, sloot eind vorig jaar een akkoord met vakbonden CNV Publieke Zaak, FBZ en NU'91. Hierin is afgesproken dat alle werknemers een eenmalige uitkering krijgen van 0,8 procent van het jaarsalaris 2013 en in 2014 een loonsverhoging van 1,2 procent. Ook zullen nulurencontracten beperkt worden.

Abvakabo FNV kon zich hier als grootste vakbond niet in vinden, net als werkgeversorganisatie Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN). Beide partijen sloten op 8 januari een eigen cao-akkoord voor de huishoudelijke hulp. (ANP/Skipr)

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development  in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top