HRM

Abvakabo sluit deel-cao met BTN

Vakbond Abvakabo FNV heeft woensdag cao-afspraken gemaakt met werkgeversorganisatie Branchebelang Thuis (BTN) over huishoudelijke zorg. Dat heeft Abvakabo woensdag laten weten.

Gesprekken tussen Abvakabo FNV en de grootste werkgeversorganisatie ActiZ over de verpleeg- en thuiszorg mislukten afgelopen december. ActiZ sloot daarover toen wel een cao-akkoord met de overgebleven vakbonden, Nu'91, CNV en FBZ. Abvakabo liet toen weten nog wel met BTN om de tafel te willen.

Op vooruit

Volgens Abvakabo-bestuurder Lilian Marijnissen is woensdag een akkoord bereikt waarbij het gros van de medewerkers er “flink op vooruitgaat''. Met BTN bereikte de bond afspraken over onder meer een sectorminimumloon en een einde aan de zogeheten alfahulp.

Protest

Abvakabo hield de afgelopen weken verschillende acties om te protesteren tegen het in december gesloten principeakkoord tussen Actiz en de drie vakbonden. Donderdag stemmen de leden van Actiz over dit cao-akkoord. Volgens Marijnissen blijft Abvakabo actievoeren tegen de cao, ook als de werkgevers er donderdag mee akkoord gaan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top