ACTUEEL

Jansen gaat 'zeer waarschijnlijk' in beroep

Ex-neuroloog Ernst Jansen is heel erg teleurgesteld in het volgens hem “harde'' oordeel van de rechtbank om hem drie jaar gevangenisstraf op te leggen. “Hij ziet het als een zware tegenslag, dramatisch'', zei zijn advocaat Frank van Gaal dinsdag.

Hij noemt het “zeer waarschijnlijk'' dat ze in hoger beroep gaan. Dat moet binnen twee weken gebeuren. “Deze zware straf hadden we niet zien aankomen'', aldus de advocaat. Hij noemt het “onwenselijk'' dat de rechtbank het bewezen acht dat Jansen verantwoordelijk is voor de zelfmoord van een van zijn patiënten. “Het is een onwenselijke ontwikkeling als medisch specialisten verantwoordelijk worden gehouden voor een zelfdoding van een patiënt.''
Jansen wilde niet persoonlijk reageren. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 februari 2014

“Het is een onwenselijke ontwikkeling als medisch specialisten verantwoordelijk worden gehouden voor een zelfdoding van een patiënt.''

Leuk gevonden dit juridisch spitsvondigheidje wat natuurlijk in het algemeen waar is maar niet in het geval we een dokter de diagnose 'Alzheimer' horen uitspreken wat een foute diagnose is.

Als je toch zo als Jansen Steur doktertje loopt te spelen. De hele samenleving kookt van woede over deze klassenjustitie. Dit kan zelfs een golf van haat tegen medici oproepen!
Nou bedankt Jansen Steur.

Top