ACTUEEL

Aanklacht medische misser tegen MST-topman Kingma

Een 25-jarige ex-voetballer uit Haaksbergen heeft bestuursvoorzitter Herre Kingma van het ziekenhuis in Enschede MST persoonlijk aangeklaagd.

MST-bestuur 'leest zich in'

Hüseyin Temel, voormalig speler van de selectie van FC Twente, heeft Kingma bij de klachtencommissie van het ziekenhuis aangeklaagd. De Haaksbergenaar verwijt Kingma vooringenomen te zijn, omdat deze vooruitlopend op een onderzoek al beweert dat de ex-voetballer niet door een fout van het MST zijn onderbeen is kwijtgeraakt. Kingma deed zijn uitlatingen in het programma Zomertijd van TV Oost op 20 juli 2009. Temel heeft letselschadeadvocaat Yme Drost ingeschakeld en zegt nu tegen RTV Oost stukken te bezitten waaruit blijkt dat het ziekenhuis heeft erkend dat het een medische fout heeft gemaakt. Kingma is nog niet bereikbaar voor commentaar. “De brief met aanklacht is gister pas binnengekomen en hij is zich aan het inlezen in het dossier”, zegt een woordvoerster van het ziekenhuis.

Foute beoordeling van foto's

Temels onderbeen werd in 2002 geamputeerd nadat een kwaadaardige bottumor was vastgesteld. Temel stelt dat het MST deze tumor in 1999 heeft gemist. In dat jaar meldde hij zich voor het eerst met klachten. De foto’s zijn verkeerd beoordeeld, zou blijken uit een rapport van een onafhankelijke expertisearts. Toen in 2001 de klachten opnieuw opspeelden, bleef de pijn, ook na een operatie. Het verwijderde stukje bot werd opgestuurd naar een laboratorium in Nijmegen. Het bleek te gaan om kwaadaardige tumor. Daarop moest het been worden geamputeerd. Als in een vroeg stadium de juiste diagnose was gesteld, had zijn been mogelijk behouden kunnen blijven. Temel is verbolgen over het bedrag van de schikking, 3400 euro. Maar hij is vooral kwaad dat Kingma de fout publiekelijk ontkent.

Perikelen plagen MST

Het Medisch Spectrum Twente in Enschede ligt met deze kwestie opnieuw onder vuur. Eerder speelde de affaire rond ex-neuroloog Jansen Steur die opzettelijk foute diagnoses stelde. Daarna volgde een nieuwe aangifte tegen een nog werkzame neurochirurg.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Hr Kingma

11 augustus 2009

Hr Kingma wist toch ook over het disfunctioneren van de ex neuroloog Janssen-Steur.Hr Kingma disfunctioneert ook.Hij was toch ook degene die zei: ik stond erbij en keek erna. Hr Kingma weet toch al jaren dat Jansen Steur verslaafd is en fouten maakt. Waarom worden deze verantwoordelijken niet op staande voet ontslagen en in het zwartboek gezet.Pikken wij als slachtoffers en nabestaanden dit soort mensen..Hoge salarissen en bonussen en een afscheidsfeest toe dit wordt door de burgers en patienten betaalt. Aan de schandpaal.

Letta Kleijn- de Groen

v/d Broek

12 augustus 2009

Dit keer hang je er vol in Kingma, hier kom je niet onderuit! En ook nog eens op RTV-oost vertellen dat er geen fouten zijn gemaakt. Wees een kerel en draai er niet omheen!!

Temel e/v Sen

16 augustus 2009

Ik ben zeer geschrokken toen ik dit bericht van mijn zus (moeder van Huseyin) te horen kreeg.

In de periode dat mijn kleine neef Huseyin dit allemaal moest meemaken, heb ik dit van dichtbij meegemaakt. Ons familie is toen door een hel gegaan. Dit alles is niet op te wegen tegen een bedrag van 3400 Euro. Wat een lachertje! Mijn neefje heeft zijn been verloren.. Weten zij wel wat dit betekend voor een jongen van zijn leeftijd. Ik kan alleen maar zeggen wat een schande!

Neefje ik sta altijd achter je!

Anonym

17 augustus 2009

ik ben zeer geschrokken toen ik dit bericht had gehoord van me (broer, huseyin temel ) te horen kreeg

in de perioden dat mijn lieve broer (huseyin) dit allemaal moest meegemaakt Dit keer hang je er vol in Kingma, hier kom je niet onderuit! En ook nog eens op RTV-oost vertellen dat er geen fouten o ja sorry je bent gewoon een licht beest

Anonym

17 augustus 2009

sorry ik ben een beetje te ver gegaan ik word snel boos sorry voor het ongemak

Anonym

10 januari 2010

ik als zusje van huseyin temel.

ben erg geschrokken wat here Kingma mijn broer heeft aangedaan.

En dan ook nog beweren dat er geen fouten zijn gemaakt gewoon scandalig kingma!

schaam je!

en dan komen we op dat bedrag ..

je bent gewoon gek om zo'n kleine bedrag op me broers been te bieden ..

weetje wel hoe hij zicht voelt!?

kleine amateur.

Top