ACTUEEL

Hardenberg behoudt SEH

Achmea en de Saxenburgh Groep hebben in een bestuurlijk overleg gezamenlijk besloten dat de acute zorg in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg behouden blijft. Dat meldt de Saxenburgh Groep in een persbericht.

Eén en ander betekent volgens het ziekenhuis dat mensen in de regio Vechtdal en Coevorden kunnen blijven rekenen op Spoedeisende Hulp (SEH), Intensive Care (IC) en CVA-zorg, zoals nu ook al aanwezig is in het ziekenhuis in de buurt.

Afstemming

“De Saxenburgh Groep heeft haar medisch specialistische zorg goed geregeld en werkt al jarenlang in goede afstemming met de huisartsen”, reageert regiomanager Marga Haveman van Achmea. “Zo is er sinds tien jaar een huisartsenpost in het ziekenhuis naast de Spoedeisende Hulp. Voor traumatologische spoedeisende hulp zijn samenwerkingsafspraken met Isala in Zwolle en de ambulancezorg.”

Samenwerken

“Het is voor de patiënten in onze regio belangrijk dat zij dichtbij huis een beroep kunnen doen op goede zorg, ook in spoedgevallen”, constateert een verheugde Pauline Terwijn, lid van de raad van bestuur van de Saxenburgh Groep. “Doordat wij met de Zwolse intensivisten samenwerken, zijn wij in staat volwaardige IC-zorg te bieden. De visitaties van de beroepsvereniging en Inspectiebezoeken laten dan ook keer op keer zien dat wij goede zorg leveren.”

Hetzelfde geldt volgens Terwijn voor de behandeling van mensen met een CVA (beroerte). Door de intensieve samenwerking met revalidatiecentrum ’t Roessingh en de aanwezigheid van eigen centra voor ouderenzorg kan de Saxenburgh de hele keten van CVA-zorg aanbieden.   

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top