Finance

Oud-bestuurder Pasana krijgt kwart miljoen mee

Oud-bestuurder Christian Krappel, die begin 2012 het veld moest ruimen bij Zorggroep Pasana, heeft destijds een ontslagvergoeding gekregen van 144.741 euro gekregen. Dit blijkt uit het jaarverslag van Pasana over 2012 dat gisteren gedeponeerd is.

RTL Nieuws heeft becijferd dat de totale vergoeding voor Krappel ruim een kwart miljoen euro is. Krappel werkte in 2012 slechts twee maanden voor Pasana. Daarvoor ontving hij 161.000 euro aan salaris en sociale premies. Gerekend met zijn maandsalaris over het voorgaande jaar, is dat volgens RTL Nieuws goed voor vijf maanden doorbetaling, ofwel 115.000 euro. Dit komt bovenop de ontvangen ontslagvergoeding, waardoor Krappel in totaal bijna 260.000 euro mee heeft gekregen.

Handdruk

Pikant detail is dat Krappel bij zijn aanstelling in een interview met het Friesch Dagblad heeft gezegd dat hij nooit een gouden handdruk zou ontvangen. “Mijn regeling is conform de nieuwe richtlijnen voor ziekenhuisbestuurders. Dat betekent dat zelfs als ik hier tien jaar werk, ik nog altijd niet met een gouden handdruk kan vertrekken. Dat vind ik prima, ik weet wat ik waard ben, en als je mislukt, dan moet je niet zeiken,” aldus Krappel in 2009 tegenover het Friesch Dagblad.

Zorggroep Pasana deponeerde de jaarrekening over 2012 met tien maanden vertraging op 1 april 2014. De zorgorganisatie noteerde over dat jaar een verlies van acht miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top