ACTUEEL

Beverweert inzet wankele verkoopdeal

Philadelphia Zorg heeft zoveel moeite kasteel Beverweert in Bunnik te verkopen dat het in zee is gegaan met een dubieuze vastgoedhandelaar. Dat blijkt uit berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Volgens het FD staat de verkoop inmiddels op losse schroeven.

Medio december heeft Philadelphia volgens het FD een voorlopig koopcontract getekend met Dana Motek, een Haagse vastgoedpartij met vertakkingen naar Suriname en Zwitserland. Deze zou voor 4,5 miljoen euro kasteel Beverweert in Bunnik kopen. Als onderdeel van de transactie had de vastgoedhandelaar voor 1 februari tien procent van de aankoopsom moeten overmaken, maar FD meldt op basis van ‘goed ingevoerde bronnen’ dit nog steeds niet is gebeurd.

Faillissement

De krant schrijft over stukken te beschikken waaruit blijkt dat op zijn minst vier schuldeisers op het punt staan het faillissement van Dana Motek aan te vragen. De vier vorderen gezamenlijk ruim 150 duizend euro, aldus FD. Philadelphia noch Dana Motek willen tegenover het FD op de zaak ingaan.

Miljoenenverlies

Philadelphia kocht het monumentale kasteel en het bijbehorende landgoed in 2006 voor 6,4 miljoen euro. Ook in Maastricht en op Schiermonnikoog investeerde Philadelphia miljoenen in ambitieuze vastgoedplannen. Mede hierdoor raakte Philadelphia in 2008 met een verlies van 18 miljoen euro in grote financiële problemen. Op aangeven van de politiek en het College Sanering Zorginstellingen moest de zorginstelling vastgoed afstoten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top