Finance

Specialist schrijft voor uit eigen mini-apotheek

Een internist- oncoloog van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft gedurende een jaar overgebleven medicijnen ingezameld en verstrekt aan nieuwe patiënten. Dat is wettelijk verboden. Dat hebben de ziekenhuisdirectie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)  woensdagmorgen bekend gemaakt.

Besparing van 16.000 euro

De arts, Erik Muller, bewaarde de overgebleven medicijnen op zijn kamer. Volgens een woordvoerster van het Slingeland Ziekenhuis wilde de specialist een statement maken tegen verspilling, omdat de vernietiging van overgebleven medicijnen veel geld kost. Muller heeft in het julinummer van Medisch Contact al een pleidooi gehouden tegen de verspilling van geneesmiddelen. De arts beweert in een jaar een besparing van 16.000 euro te hebben gerealiseerd. De directie van het ziekenhuis heeft de mini-apotheek van de arts verwijderd en de medicijnen laten vernietigen. De specialist wordt niet gestraft. “We hebben hem laten weten dat hij dit soort praktijken niet meer mag uitoefenen. Hij heeft daarmee ingestemd,” zegt de woordvoerster. Ze benadrukt dat het om origineel verpakte medicijnen ging die de houdbaarheidsdatum niet overschreden.

Volgens de IGZ komen deze praktijken van specialisten niet of nauwelijks voor. De Inspectie legt geen sanctie op aan de arts. “Dat is een verantwoordelijkheid van de directie van het ziekenhuis.” (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Lea19Cooper

17 september 2011

A lot of specialists say that <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a> aid people to live the way they want, because they are able to feel free to buy needed goods. Furthermore, a lot of banks present credit loan for different classes of people.

writer job

26 oktober 2012

This is truly the most superb copywriting jobs 4writers.net service I have ever searched online, experts of which endlessly wish assist you.

online social bookmark

26 oktober 2012

Do you think that is expensive to use forum posting service? However, that will be more expensive if you try to make your SEO stuff by your own!

essay writing services uk

5 november 2012

Check this link and you will discover the best site where to buy research paper uk of excellent quality.

Top