ACTUEEL

Sylvia Buis nieuw boegbeeld vrouwelijke artsen

Sylvia Buis is benoemd tot voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA). Dit is gebeurd tijdens de Voorjaarsledenvergadering op zaterdag 22 maart 2014. Dat heeft de vereniging dinsdag bekend gemaakt.

Buis is huisarts in Rotterdam en docent aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. In een persverklaring benadrukt zij dat het nog steeds belangrijk is aandacht te besteden aan de positie van vrouwelijke artsen, ook nu de feminisering in de artsenwereld sterk doorzet. “Speciale aandacht verdienen het hoge percentage werkloze vrouwelijke jonge klaren (jonge medisch specialisten, red.), de hogere uitval onder vrouwelijke artsen onder andere door burn-out, seksuele intimidatie van vrouwelijke studenten en de verwachte toename van zorgtaken”.

De VNVA zet zich in voor het versterken van vrouwelijke kwaliteiten en het bevorderen van diversiteit op allerlei medische en bestuurlijke posities. De VNVA richt zich verder met name op het verbeteren van de zorg voor vrouwen, zoals het bevorderen van seksespecifieke zorg en het agenderen van misbruik van vrouwen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top