ACTUEEL

Bewoners Rotterdamse zorgflat nog niet terug

De 232 bewoners van het dinsdag door brand getroffen verzorgingshuis Het Lichtpunt aan het Homerusplein in Rotterdam moeten nog een nacht elders doorbrengen. Dat hebben ze woensdag te horen gekregen op een informatiebijeenkomst.

Het is nog niet zeker of de liften van het complex het goed doen. Die zijn nodig voor hulpdiensten als de bewoners iets mocht overkomen. Ook wordt de verwarming, die stuk ging, nog nagekeken en worden alle woningen gecontroleerd.

Schade

Van 20 woningen staat al vast dat ze zo veel rook- en waterschade hebben opgelopen dat de bewoners waarschijnlijk voor wat langere tijd niet terug kunnen, aldus een woordvoerster van woningcorporatie Havensteder. Dat is de verhuurder van Het Lichtpunt.

Bijna 100 senioren hebben de nacht van dinsdag op woensdag in een hotel doorgebracht. De anderen zijn naar familie of vrienden gegaan.

Spullen

Als er behoefte aan is worden voor de bewoners nog spullen uit hun huis gehaald, zoals kleding of een pinpas. Velen moesten hals over kop weg. Ook zijn huisdieren weggehaald door de dierenambulance.

De brand brak dinsdagmiddag uit op de 2e etage. 13 bewoners die rook hadden ingeademd, werden naar ziekenhuizen gebracht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top