ACTUEEL

'Homotherapie' achtervolgt zorgwethouder

De kersverse zorgwethouder Henk van Rhee (ChristenUnie-SGP) van gemeente Stichtse Vecht heeft bij zijn benoeming forse kritiek gekregen vanwege zijn directeurschap van een evangelische stichting die zich zou bezig houden met 'homotherapie'. Dat meldt RTV Utrecht.

Van Rhee werd tijdens zijn beëdiging stevig aan de tand gevoeld door de gemeenteraad. Die wilde onder meer opheldering over een artikel in Trouw, waarin Van Rhee als directeur van Tot Heil des Volks sprak over homotherapie. Via dochter Different biedt de organisatie therapie aan christelijke homoseksuelen aan, met als doel ze anders met hun gevoelens t te leren omgaan.

De omstreden therapie leidde tot Kamervragen, waarop minister Schippers van VWS besloot dat de gewraakte therapie niet meer hoefde te worden vergoed door de zorgverzekeraars.

Karikatuur 

Tegenover de gemeenteraad stelde Van Rhee dat er van het artikel “een karikatuur is gemaakt, die een eigen leven is gaan leiden”. “Ik heb toen ook onmiddellijk een verklaring uit laten gaan waarin ik heb gezegd: laat de Inspectie voor de Gezondheidszorg dit onderzoeken. De uitkomst was dat er normale psychopastorale hulp verleend wordt."

 Ondanks kritiek en bedenkingen stemden 21 van de 32 raadsleden voor de benoeming van Van Rhee.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Boris Achterham

25 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-04-2014 00:21.

Top