ACTUEEL

Tbs-kliniek krijgt geen nieuwe patiënten

De Inspectie Veiligheid en Justitie gaat extra onderzoek doen in de in opspraak geraakte tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Ook is er voorlopig een patiëntenstop. Tevens wordt een deel van het personeel op integriteit doorgelicht. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Woensdag ontstond commotie naar aanleiding van het EO-televisieprogramma Dit is de Dag, dat melding maakte van misstanden in de private kliniek. Een groep tbs'ers op een gesloten afdeling beschikt hier volgens het programma over messen, drugs, telefoons en contant geld. Ze krijgen of kopen deze spullen naar eigen zeggen van het personeel.

Bezoek

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de kliniek. Hij sprak met de directie, patiëntenraad en de ondernemingsraad. Daarna werd besloten tot het uitgebreidere onderzoek naar de invoer van ongeoorloofde spullen en de veiligheid. Er liep al een onderzoek naar de kwaliteit van de behandeling. Voordat het extra onderzoek begint worden geen nieuwe cliënten opgenomen. Ook wordt nog gekeken naar de mogelijkheid van een tijdelijke 'procesbewaker' in de kliniek.

Spitactie

Intussen is ook een extra 'spitactie' naar contrabande als drugs en wapens uitgevoerd. Wat die heeft opgeleverd, is niet bekendgemaakt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top