ACTUEEL

Spijkenisse MC breidt zorg voor kanker uit

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft de borstkankerzorg uitgebreid met systeem- en chemotherapie. Ook breidt het centrum de diverse behandelingen voor de overige soorten kanker uit.

Vooralsnog moesten borstkankerpatiënten voor bijvoorbeeld chemotherapie naar een van de andere ziekenhuizen in de regio. Met de uitbreiding naar systeem- en chemotherapie is dit verleden tijd; alle nodige zorg voor borstkanker wordt nu in Spijkenisse aangeboden.

Regionale samenwerking

Daarnaast breidt Spijkenisse Medisch Centrum stap voor stap de diverse behandelingen van de overige soorten kanker uit. “We zijn een geweldig project gestart door de oncologische zorg vanuit een regionaal oncologische visie opnieuw vorm te geven”, legt internist-oncoloog Aad de Vos uit. Het nieuwe project vormt het middelpunt van oncologische samenwerking volgens een eenduidig regiobreed protocol. “De formatie van oncologieverpleegkundigen is op orde gebracht en oncologisch specialistische expertise wordt vanuit de samenwerkende ziekenhuizen in Spijkenisse vorm gegeven. En nu deze zaken goed geregeld zijn, kunnen we hier weer chemotherapie en andere systeemtherapieën geven en daarmee volledige zorg aanbieden”, aldus De Vos.

Failliet

Het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis werd vorig jaar juni failliet verklaard en is onder de naam Spijkenisse Medisch Centrum overgenomen door drie andere ziekenhuizen uit de regio. Eind 2013 kondigde het Het Spijkenisse MC aan zich toe te spitsen op een uitgebreide poliklinische functie, waarbij het accent op de planbare zorg ligt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top