ACTUEEL

Vals profiel Hans Wiegel verwijderd van Twitter

Op verzoek van Zorgverzekeraars Nederland heeft Twitter het profiel van ZN-voorzitter Hans Wiegel verwijderd. Het was nep. Wiegel noch zijn secretaresse was op de hoogte van het bestaan ervan.

Ook vals profiel op LinkedIn

Wiegels profiel bevatte een cv, foto en de juiste woonplaats van de ZN-voorzitter. De enige ‘tweet’ luidde:  "Binnenkort zult u hier (via mijn secretaresse) mijn mening lezen over zaken die mij belangstellen." Het profiel had medio juli al 247 volgers. Wiegel meldde in een column in Dagblad De Pers onlangs aan digibeet te zijn en geen heil te zien in sociale netwerken zoals Twitter, Facebook, Linkedin en Hyves. Zorgverzekeraars Nederland meldt dat er nog een vals profiel van Hans Wiegel op LinkedIn staat. LinkedIn heeft nog niet gereageerd op het verzoek van ZN om dit te verwijderen.

Vals profiel viroloog Ab Osterhaus

Viroloog Ab Osterhaus trok onlangs aan de bel over zijn nep Twitter-account. Hij kwam achter het misbruik nadat verschillende media hem hadden gebeld naar aanleiding van ‘zijn’ uitspraken op internet. Ook citeerden diverse media hem in hun producties.

Sociale netwerken

Skipr twittert ook. Volg Skipr via http://twitter.com/skipr 

In het septembernummer van Skipr magazine vindt u elf tips om slim online te netwerken. Bijvoorbeeld via Mijn Skipr. Heeft u nog geen abonnement op het magazine, meldt u dan direct aan voor een gratis abonnement.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

30 september 2010

Ik heb voor Hans zijn naam maar geblockt voor inschrijvingen.

www.twitter.com/hanswiegel

Ergens is dat dan weer jammer dat je gewoon niet even zoiets laat reserveren. dat kost toch maar een paar minuten.

Een uurtje werk en je hebt alles gereserveerd hotmail gmail twitter linkedin hyves enz.

Top