ACTUEEL

Vertrek Leferink is kostenpost Twentse Zorgcentra

Oud-bestuurder André Leferink van de Twentse Zorgcentra kreeg een ontslagvergoeding van ruim 100.000 euro bij zijn vertrek in 2012. Daarnaast kreeg hij nog ruim 8 maanden salaris doorbetaald. Dat blijkt uit de verplichte bijlage bij de jaarrekening over 2013 van de organisatie.

Leferink zat sinds oktober 2012 thuis vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid. In totaal ontving Leferink van oktober 2012 tot en met juli 2013 ruim twee ton van De Twentse Zorgcentra. De zorgorganisatie werd sinds het vertrek van Leferink ongeveer elf maanden geleid door interim-bestuurder Ton Caspers. Kosten: 270.000 euro. Sinds 1 oktober 2013 is Harry Finkenflügel de bestuurder van de zorgorganisatie.

Foutje

De ontslagvergoeding van Leferink staat niet in de jaarrekening van De Twentse Zorgcentra, maar wordt wel vermeld in de verplichte bijlage. De vergoeding had volgens de raad van toezicht wel in de jaarrekenig moeten staan, maar is daar door een foutje niet in terecht gekomen. De reden voor de onachtzaamheid is dat er in 2012 al een reservering voor was opgenomen, waardoor het in de jaarrekening van 2013 niet meer terug te vinden was.

Bij De Twentse Zorgcentra werken 2400 mensen. Zo'n 10 procent van hen moet de komende jaren vertrekken vanwege bezuinigingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top