ACTUEEL

Isala betaalt ontslagen manager 3,4 ton

Het Isala-ziekenhuis in Zwolle heeft een manager een ontslagvergoeding van 340 duizend euro moeten betalen. Dat meldt RTL Z.

RTL Z meldt dat de vertrokken manager, die sinds 2007 in dienst was, een jaarinkomen had van bijna 167 duizend euro. Inclusief de ontslagvergoeding, die is uitbetaald in 2014, betaalde Isala de ex-werknemer ruim een half miljoen euro.

Opmerkelijk hoog

Gezien het jaarinkomen en het zevenjarig dienstverband is de afkoopsom opmerkelijk hoog, zo constateert RTL Z. Afhankelijk van de leeftijd van de ziekenhuismanager zou een reguliere kantonrechtersformule een bedrag hebben opgeleverd van hooguit anderhalve ton. Volgens RTL Z kan hier uit worden afgeleid dat er in dit geval sprake is geweest van “verwijtbaar handelen” door de werkgever.

Conflicten

In een korte verklaring bevestigt Isala dat er 340 duizend euro aan ontslagvergoeding is betaald. Volgens het ziekenhuis is er echter geen sprake van een totale bezoldiging van ruim 500.000 euro waar RTL Z van rept. De betreffende manager is namelijk tot 1 maart 2014 in regulier dienstverband geweest van Isala.

Ook merkt Isala op dat de hoogte van de ontslagvergoeding op zorgvuldige wijze tot stand is gekomen volgens de gebruikelijke kantonrechtersformule. Isala is niet afgeweken van deze procedure, waarbij rekening is gehouden met leeftijd van de werknemer, het aantal jaren dienstverband en de omstandigheden. Isala gaat verder inhoudelijk niet in op deze zaak.

Hoger beroep

Het Zwolse ziekenhuis kwam de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws als gevolg van interne conflicten en hoge vertrekpremies. In 2011 keerde het 160 duizend euro uit aan een psychiater na een langlopend intern conflict. Een jaar later werd het ziekenhuis door de rechter veroordeeld tot betaling van 1,6 miljoen euro aan een thoraxchirurg. Daartegen ging het ziekenhuis in hoger beroep. Isala is afwachting van het vonnis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top