ACTUEEL

Psycholoog op de vuist met neuroloog

Een psycholoog heeft een voorwaardelijke boete van honderd euro en een proeftijd van een jaar gekregen voor het slaan van zijn behandelend neuroloog van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Dat heeft de politierechter in Assen besloten, zo meldt Drenthe Journaal.nu.

Jip en Janneke-taal

Tijdens de laatste controle na zijn hersenbloeding zou de psycholoog zich geërgerd hebben aan de kinderlijke manier van toespreken door de neuroloog. De neuroloog gaf aan hierdoor geïrriteerd te raken waarop de psycholoog de spullen van de arts van het bureau veegde en hem sloeg. De psycholoog ontkent geslagen te hebben.

Psycholoog geeft agressietrainingen

De neuroloog beweert in simpelere termen te hebben gesproken vanwege de aanwezigheid van een co-assistent. Hij wilde het voor de co-assistent begrijpelijker maken. De advocaat van de psycholoog wijt de agressieaanval aan de gevolgen van de hersenbloeding en moeheid. Op de site van Drenthe Journaal.nu zegt zij: “Dit ligt niet in zijn aard, bovendien heeft hij vanuit zijn beroep geleerd anders te handelen. Hij geeft zelf agressietrainingen aan anderen en is normaal gesproken relaxed.” Ze vind het daarom voldoende straf dat de psycholoog een jaar lang niet welkom is in het Wilhelmina Ziekenhuis.

Kwestie van respect

De officier van justitie eiste een onvoorwaardelijke boete. “In deze zaak draait het om respect en deze meneer vond dat de arts hem niet met respect behandelde. Maar er is wel wat gebeurd in de spreekkamer, want de co-assistent is uiteindelijk naar de receptie gelopen om de beveiliging op te halen."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

25 augustus 2009

Het vehaal komt mij bekent over heb ook een ervaring in umcg groningen.Ze zijn meer bezig met opleidingen dan met patienten.Ze hebben na de scan de oplossing al klaar als je er geen heil in ziet gooien ze hun lege dossier dicht ,ze zijn erg agressief in de benadering .

Dat aggressive zie je terug in de brief die ze naar de arts sturen.Ze vragen niks ze verplichten je ,mooi nietMaarja tegen woordig gaat alles over zoveel behandelaars dat de een niet weet wat de ander doet.

Top