ACTUEEL

Achmea steunt veld bij ontwikkelen medicijnen

Achmea gaat artsen en apothekers die zelf medicijnen ontwikkelen ondersteunen. De zorgverzekeraar gebruikt hiervoor geld uit een innovatiefonds. Dat heeft Achmea latenn in een uitzending van de NCRV-KRO actualiteitenrubriek ‘Altwijd Wat’.

Door ziekenhuizen gezamenlijk medicijnen te laten inkopen, besparen zij geld dat voor ontwikkeling van nieuwe medicijnen kan worden ingezet. “Dit is één van de initiatieven waar we nu mee bezig zijn. We hebben met ziekenhuizen, dat zijn er inmiddels zo’n 40 die geïnteresseerd zijn om mee  te doen, afgesproken een deel van de besparingen te steken in onderzoek naar dit soort mooie ontwikkelingen”, zegt Peter de Braal, manager Farmacie van Achmea.

Goedkoper

De verzekeraar is betrokken bij de ontwikkeling van Rhemium 188, een middel dat pijn bestrijdt bij uitgezaaide prostaatkanker. Rhemium 188 is ontwikkeld en wordt geproduceerd  door artsen en apothekers van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Volgens Achmea is het middel 30.000 euro goedkoper dan het commerciële alternatief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top