ACTUEEL

Rouvoet daagt Van Rijn uit voor Icebucketchallenge

ZN-voorzitter André Rouvoet heeft staatssecretaris Van Rijn uitgedaagd om mee te doen aan de Icebucketchallenge voor de spierziekte ALS. Rouvoet deed de oproep vanaf zijn vakantieadres nadat hij zelf een emmer ijskoud water over zich heen gooide.

Het principe van de Icebucketchallenge is simpel. Mensen die uitgedaagd worden, moeten binnen 24 uur beslissen: óf ze doneren 75 euro voor onderzoek naar de spierziekte ALS, óf ze gooien een emmer ijskoud water over zich heen en dagen daarna op hun beurt weer drie mensen uit dit ook te doen, of ze doen allebei. Uitgedaagden plaatsen - net als Rouvoet - filmpjes van zichzelf en het water online.

Wereldwijde hit

De Icebucketchallenge is gestart door de Amerikaanse honkballer Pete Frates. Hij wilde aandacht voor de ziekte ALS nadat hij zelf de diagnose kreeg. De challenge is inmiddels een wereldwijde hit. Beroemdheden als Oprah Winfrey, Justin Timberlake en Mark Zuckerberg deden al mee. Halverwege vorige week waaide de challenge over naar Nederland.

 

Donaties

De donaties aan Stichting ALS stijgen sinds de Icebucketchallenge. Directeur Gorrit-Jan Blonk van ALS Nederland vertelde in het Radio1 journaal dat de stichting in deze periode vier keer zo veel donaties ontvangt als in dezelfde periode vorig jaar. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top