ACTUEEL

Commissie Lemstra komt met rapport neuroloog MST

De externe commissie die in opdracht van het Medisch Spectrum Twente (MST) de verkeerde diagnoses van een voormalige neuroloog heeft onderzocht, presenteert dinsdagmiddag haar rapport. Hieruit moet blijken hoeveel patiënten de man heeft gedupeerd en hoe het kon dat zijn praktijken zo lang onopgemerkt zijn gebleven.

Duits ontslag

In 2004 zette het ziekenhuis hem in alle stilte op non-actief. Hij zou jarenlang tientallen patiënten hebben verteld dat zij ongeneeslijk ziek waren. Bovendien leed hij aan een medicijnverslaving. De neuroloog ging, tegen alle afspraken in, daarna in Duitsland aan het werk. Daar is hij inmiddels ook ontslagen.

Aangiften door slachtoffers

Intussen hebben ruim 135 slachtoffers een klacht tegen de neuroloog ingediend. Van hen begonnen er 75 een civiele procedure. Ruim vijftig personen deden aangifte bij het Openbaar Ministerie. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog. Zeker twintig patiënten hebben al een schadevergoeding gekregen.

Onderzoek commissie Lemstra

De commissie, onder leiding van oud-burgemeester en voormalig Eerste Kamerlid Wolter Lemstra, heeft een half jaar over haar onderzoek gedaan (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top