ACTUEEL

ADRZ ruziet met reumatologen over verzelfstandiging

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) ligt in de clinch met drie reumatologen over de verzelfstandiging van een behandelcentrum. De reumatologen willen met collega’s uit Terneuzen, Bergen op Zoom en Roosendaal zelfstandig verder onder de naam Reumazorg Zuid West Nederland. Het ADRZ wil het specialisme juist binnen de organisatie houden. Maar de maatschap dreigt nu helemaal te vertrekken.

Dit blijkt uit een persbericht van de reumatologen en een reactie daarop van het ADRZ.

Huishoudboekje

Volgens de reumatologen heeft het ziekenhuis vorig jaar al toestemming gegeven voor de verzelfstandiging. Deze zou per 1 september ingaan. Maar op het laatste moment eiste ADRZ een miljoen euro van Reumazorg Zuid West Nederland, zo stellen de reumatologen. Want “de vorig jaar aangetreden interim-bestuurder Rinus van Riel wil het huishoudboekje van het ziekenhuis op orde krijgen.”

Samenwerking

Het ADRZ ontkent dit. “Reumatologie is een gezond bedrijfsonderdeel van het ADRZ waar bovendien meerdere specialismen bij betrokken zijn”, stelt het ziekenhuis. De raad van bestuur acht verzelfstandiging geen goede zaak, maar heeft geen bezwaar tegen samenwerking met andere reumatologen in regionaal verband.

Verkoop

De raad van bestuur vervolgt: “Wanneer onderdelen van een ziekenhuis worden verzelfstandigd, dan is er sprake van verkoop. Hier staat een verkoopbedrag tegenover, dat is ook al op voorhand een van de voorwaarden. In het geval van reumatologie zou dat uitkomen op één miljoen euro.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top