ACTUEEL

ActiZ billijkt beloning voorzitter

Branchevereniging ActiZ vindt het salaris van voorzitter Han Noten verantwoord. Volgens ActiZ ligt de beloning onder de Balkenende-norm.

Balkenende-norm

ActiZ reageert hiermee op een publicatie in het NRC Handelsblad van zaterdag. In het artikel werden de  salarissen van een aantal bestuurders van PvdA-huize in de semipublieke sector onder de loep genomen. Ook de beloning van ActiZ-voorzitter Han Noten, tevens fractievoorzitter van de Senaatsfractie van de PvdA, werd vermeld. Noten zet zich gemiddeld twee dagen per week in voor ActiZ. De totale vergoeding hiervoor over 2008 bedroeg ruim 83 duizend euro. Uit berekeningen van een onafhankelijke externe accountant blijkt dat deze beloning ver onder de WOPT- oftewel Balkenende-norm blijft, zo laat ActiZ in een persbericht weten.

‘Geen graaier’

Binnen de PvdA woedt het debat over een beloningsnorm in de semipublieke sector verder. Partijvoorzitter Lilianne Ploumen stelde vorige week voor om grootverdieners uit de partij te weren. Enkele PvdA-leden die in de zorg als bestuurder actief zijn, reageerden sceptisch. “Het zou wat zijn zeg, als de PvdA een bovengrens gaat stellen aan het inkomen van zijn leden ”, aldus bestuursvoorzitter Dirk Jan Verbeek van het Groene Hart Ziekenhuis in NRC. “Maar als ik Als ik na ruim 30 jaar mijn partijlidmaatschap opzeg, dan heb ik heel wat betere redenen dan mijn salaris.” “Mijn inkomen is privé’, stelde oud-PvdA-Kamerlid Marleen Barth, thans voorzitter van GGZ Nederland, in dezelfde krant. “Ik ben niet rijk, ik ben geen graaier. Ik heb niets met die Balkenende-norm te maken, want ik werk bij een privévereniging.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top