ACTUEEL

Slingeland meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

Het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem mag zich op basis van de beoordelingen op reviewsite ZorgkaartNederland.nl het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland noemen. De prijs voor het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis werd op 23 september overhandigd tijdens het ZorgkaartNederland relatie-event door Gerdi Verbeet, voorzitter van de raad van toezicht van patiëntenfederatie NPCF.

Een tweede plek op de lijst van meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen is er voor het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven. Opvallende derde is het Pasana ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum. In 2011 stond het ziekenhuis enige tijd onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Met de afdeling cardiologie en acute verloskunde verloor het ziekenhuis ook veel patiënten. Na de fusie met ziekenhis Nij Smellinghe in Drachten heeft De Sionsberg de weg naar boven weer ingeslagen en blijkens de beoordelingen op ZorgkaartNederland.nl tot grote tevredenheid van de patiënten.

 Goed luisteren

Uit de waarderingen blijkt dat goede behandeling en vriendelijke en betrokken medewerkers voor de patiënt belangrijk zijn en daarmee ook de sleutel tot positieve beoordelingen op ZorgKaart.nl. Extra punten waren er voor het Slingeland ziekenhuis vanwege de stipte afspraken, vriendelijk personeel, heldere uitleg over behandeltrajecten en het vermogen van verpleegkundigen om goed te luisteren naar de patiënt. Alleen de accommodatie blijft iets achter vergeleken bij andere ziekenhuizen. Uit het juryrapport: “Bij het Slingeland ziekenhuis valt op dat patiënten worden gerustgesteld en dat de behandeling vaak pijnloos is geweest. Dat laatste heeft een groot verband met de hoge scores van het ziekenhuis."

Hoge scores

Alle ziekenhuizen met meer dan 100 waarderingen op ZorgkaartNederland.nl maakten kans op de prijs van Meest Patiëntvriendelijke Ziekenhuis van Nederland. Bij de beoordeling werd gekeken naar aspecten als de accommodatie, de informatievoorziening en de behandeling. De jury vindt het opvallend dat alle ziekenhuizen het goed doen. Gemiddeld krijgen ze een 8,5 van de patiënt. Van elke 100 patiënten zeggen er 90 dat ze het ziekenhuis aanbevelen bij anderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top