HRM

STMG kiest voor opsplitsing

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) heeft plannen om de organisatie op te splitsen. De opsplitsing is volgens STMG nodig om de continuïteit van de zorg en diensten zeker te stellen en zo veel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

Het is de bedoeling om de activiteiten op het gebied van verzorging en verpleging onder te brengen bij de landelijke opererende zorgaanbieder Espria. De unit Jeugdgezondheidszorg wordt onderdeel van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Voor de unit Maatschappelijk Werk/ Sociaal Raadsliedenwerk is STMG in gesprek met Rijnstad.

Bij STMG werken momenteel drieduizend medewerkers die zorg leveren van Buren tot in de Achterhoek. Na overleg met onder meer de gemeente Arnhem heeft STMG besloten om de hulp bij het huishouden in 2015 voor het hele werkgebied voort te zetten. Wel daalt het aantal te leveren uren. Dit betekent een vermindering van de werkgelegenheid. STMG probeert dit zoveel mogelijk op te vangen door het niet verlengen van tijdelijke contracten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top