HRM

Buurtzorg is beste werkgever van 2014

Buurtzorg is beste werkgever van 2014

Stichting Buurtzorg Nederland is uitgeroepen tot Beste Werkgever van 2014. Buurtzorg behaalde met een 8,7 de hoogste score in de categorie ‘meer dan 1000 medewerkers’. In de categorie tot 1000 werknemers gaat de eerste plaats naar ZLM Verzekeringen. De verkiezing is georganiseerd door Effectory en Intermediair.

De hoge score van Buurtzorg ligt met name aan de sfeer binnen de organisatie, de hoge mate van autonomie en professionaliteit. Medewerkers zijn erg bevlogen en deskundig. Oprichter Jos de Blok probeert om de ballast weg te nemen die mensen ervaren. "Dat betekent dat er geen hiërarchie in onze organisatie is, dat de verpleegkundigen zelf hun teams samenstellen en dat er geen managers zijn. Wie zit er nou te wachten op een leidinggevende?", stelt De Blok.

Branche

De zorg is goed vertegenwoordigd in de ranglijst van beste werkgevers . Geen andere branche laat zo veel hoge scores zien. Stichting Buurtzorg, de JP van den Bent Stichting en De nieuwe Marke zijn met respectievelijk een 8,7, een 8,1 en een 8,0 de drie best scorende organisaties in de gehele zorgsector. Het gemiddelde cijfer over alle organisaties die aan de verkiezing deel hebben genomen is een 7,0.

Het Beste Werkgeversonderzoek is een initiatief van Effectory en Intermediair. Aan het onderzoek hebben 332 organisaties deelgenomen. De positie die organisaties op de ranglijst krijgen, is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers over het werkgeverschap van een organisatie.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

J De Groot

8 oktober 2014

Wanneer prikt iemand nu eens door deze onzin heen?
Het is een onderzoek van het karakter: 'Wij van WC eend adviseren WC eend". Medewerkers worden opgeroepen op hun 'beste' baas te stemmen.
Erger is nog dat Buurtzorg technisch failliet is. Wordt nu in de lucht gehouden door Achmea(over concurrentievervalsing gesproken) Dus een werkgever laat mensen geloven dat het bij hem beter is(geloof is nu eenmaal iets dat je niet kunt bewijzen..) en de feiten worden niet vermeld.
Je organisatie zo slecht sturen dat het financieel onderuit gaat kun je toch moeilijk als beste werkgever kwalificeren?

A Valent

9 oktober 2014

Dank voor uw reactie meneer/mevrouw De Groot! Wij geven graag goede werkgevers een podium. Dit doen wij door dit aan medewerkers te vragen.

Eigen medewerkers zien haarscherp waar een organisatie verder kan verbeteren, waar een organisatie aan effectiviteit kan winnen en waar besparingsmogelijkheden liggen. Als je ze maar op de juiste manier om feedback en naar hun ideeën vraagt.

Uiteindelijk leidt dit tot beter presterende organisaties, een aantrekkelijker leef- en werkklimaat, producten en diensten die sneller innoveren en een samenleving waarbij meer rekening wordt gehouden met elkaar en met de omgeving. Dát is de missie van Effectory!

Top