ACTUEEL

'Het lijkt of artsen hiermee wegkomen'

Het lijkt wel of artsen wegkomen met wanpraktijken. Dat zegt Zorgbelang Zuid-Holland na de vrijspraak van de Haagse 'borstendokter' Rock G. ,,Woensdag al de berisping voor drie cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, nu dit. Ik kan me voorstellen dat dit een klap in het gezicht van slachtoffers is'', zegt een woordvoerder van de organisatie, die opkomt voor de belangen van patiënten in Zuid-Holland.

Tientallen patiënten van G. hadden infecties opgelopen na borstvergrotingen en andere ingrepen. Het staat niet vast dat dit de schuld van de arts is, oordeelde de rechtbank in Den Haag donderdag. G. heeft fouten gemaakt, maar die zijn niet ernstig genoeg voor een strafrechtelijke veroordeling, aldus de rechters.

Tuchtcollege

Eerder bepaalde het Medisch Tuchtcollege dat G. nooit meer als arts mag werken. "Je wordt niet zomaar geschrapt als arts. Dat de rechtbank anders oordeelt dan de tuchtrechter, is bijzonder opmerkelijk. Ik denk dat het voor slachtoffers niet te begrijpen is", vindt Zorgbelang Zuid-Holland.

De organisatie heeft nog niets gehoord van gedupeerden. "Het kan zijn dat ze ons nu bellen wat de opties zijn. Ik hoop dat het Openbaar Ministerie in beroep gaat; dat is de enige optie", zegt de woordvoerder.

Zorgbelang hoopt dat er werk wordt gemaakt van een internationale zwarte lijst voor artsen. Zo'n lijst moet voorkomen dat G. in een ander land aan de slag kan gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top