ACTUEEL

Fusie nekt ook derde MCA Gemini-bestuurder

De moeizame fusie tussen het Medische Centrum Alkmaar (MCA) en het Gemini ziekenhuis in Den Helder eist een derde slachtoffer in de persoon van Freek Korver. De fusie zelf wordt op een laag pitje gezet.Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Bestuurscrisis

Korver zal op een nader tijdstip uitleg geven over zijn vertrek halverwege volgend jaar. Begin dit jaar vertrokken ook MCA-bestuursvoorzitter Hans Kedzierski en bestuurslid Bart Bemelmans. Bemelmans was net een paar maanden in functie. De betrokken bestuurders en de raad van toezicht onder leiding van René Kottman wilden destijds geen woord kwijt over de raadselachtige bestuurscrisis.

Leergeld

Het lijkt erop dat de MCA-Gemini Groep leergeld heeft betaald. Interim-manager Frits van den Broek laat aan het Noord-Hollands Dagblad weten dat de nieuwe raad van bestuur uit niet meer dan twee mensen zal bestaan. “Sommigen denken dat hoe groter de organisatie, hoe meer mensen in het bestuur moeten zitten”, aldus Van den Broek. “Mijn ervaring is dat je dan juist meer verschillen van mening hebt.” Het idee is om het fusieziekenhuis te laten leiden door een financieel zwaargewicht in het Gemini in Den Helder en een zorginhoudelijk zwaargewicht in het Medisch Centrum Alkmaar.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

20 september 2009

het werd tijd!!

Top