ACTUEEL

Intrakoop en VCN werken samen bij food-inkoop

Intrakoop en retailer Verscentrum Nederland (VCN) gaan samenwerken om kleinschalige oplossingen voor eten en drinken in met name de caresector te ontwikkelen. Beide organisaties hebben hier 10 november 2014 een intentieverklaring voor ondertekend.

Intrakoop en VCN gaan de samenwerking aan om een antwoord te bieden op ontwikkelingen in de zorgsector zoals de toename van kleinschalige woonvormen en scheiden van wonen en zorg. Steeds vaker wordt op kleine schaal eten en drinken ingekocht wat vraagt om nieuwe oplossingen.

Inkoopvraag

Segmentmanager Eten & Drinken bij Intrakoop Roy Martinistelt dat de inkoopvraag verandert: "Door reorganisaties en inkrimping is veel ondersteunend personeel verdwenen. Het is nu vaak een afdelingsmanager, die verantwoordelijk is voor het budget en de inkoop. De markt verschuift daarmee van grootschalige naar kleinschalige leveringen."

Leveranciers

Door deze ontwikkelingen op de markt is er naast grotere totaalleveranciers ook behoeften aan 'specialisten'. Veel afdelingen binnen zorginstellingen kunnen zich laten beleveren door de plaatselijke supermarkt. Dat kan prima oplossing zijn, maar in de zorg worden natuurlijk veel extra eisen gesteld. Denk aan speciale dieetwensen of eten voor speciale doelgroepen, maar ook aan zaken als toetsbare kwaliteit en voedselveiligheid. Met de voorgenomen samenwerking tussen Intrakoop met retailer Verscentrum Nederland kunnen Intrakoop-leden straks ook kiezen voor leveranciers van kleinschalige distributie van eten en drinken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top