ACTUEEL

Man in Radboudumc onderzocht op ebola

In het Radboudumc in Nijmegen is in de ochtend van 24 november een man opgenomen die mogelijk de ernstige ziekte ebola heeft. De man is in Sierra Leone geweest en werd ziek na terugkomst in Nederland.

Over een paar dagen moet blijken of hij ook echt ebola heeft. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag laten weten.

Privacy

In verband met de privacy van de patiënt mag er niet meer informatie worden gegeven. De afgelopen tijd zijn meerdere mensen in Nederland onderzocht op ebola, maar niemand had de ernstige ziekte. De eerste ziekteverschijnselen zijn onder meer koorts en overgeven. Dat zijn dezelfde symptomen als bijvoorbeeld bij malaria.

Vierhouten

Afgelopen week werd duidelijk dat medewerkers van Artsen Zonder Grenzen uit gebieden waar ebola heerst, binnenkort worden opgevangen in een huis bij het Gelderse Vierhouten. De woordvoerder van het RIVM laat weten dat het niet om een van deze mensen gaat die nu in het ziekenhuis in Nijmegen is opgenomen.

WHO

Het aantal mensen dat is bezweken aan het ebolavirus, is opgelopen tot bijna 5500, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afgelopen week. Het aantal besmettingen lag op ruim 14.000. Het zwaarst getroffen zijn de landen Guinee, Liberia en Sierra Leone. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top