ACTUEEL

Staf Sionsberg zoekt digitaal draagvlak

Onder het motto ‘Willen is kunnen’ is de medische staf van De Sionsberg een digitale actie gestart om het failliete ziekenhuis voor Dokkum te behouden.

Met de actie willen de medisch specialisten in eerste instantie het draagvlak verkennen voor hun plannen om het ziekenhuis over te nemen. In een later stadium kan de website het vertrekpunt vormen voor crowdfunding.

Reistijd 

Volgens de medische staf is het voorbestaan van het ziekenhuis essentieel voor het behoud van goede, regionale zorg voor bewoners en patiënten alsmede het voorkomen van langere reistijd naar zorg en een toename van sterftecijfers. Ook willen de medisch specialisten recente investeringen in pand en materialen niet verloren laten gaan. Tot slot wijzen ze op de rol van De Sionsberg als grootste werkgever van de regio Noordoost Friesland.

De medische specialisten hebben hun hoop mede op de gemeenten Dongeradeel gevestigd. Volgens de site stelt de gemeente “waarschijnlijk geld uit het NUON fonds beschikbaar”. Ook studeren de medisch specialisten op een vorm van aandeelhouderschap van bevolking,  organisaties en bedrijven via een stichting met eventuele dividend uitkeringen. Vooruitlopend op een en ander hebben de initiatiefnemers op de site al een nieuw logo gepresenteerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top