ACTUEEL

IGZ: verscherpt toezicht Diakonessenhuis

De Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) heeft het Diakonessenhuis in Utrecht de komende vijf maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dat heeft het ziekenhuis woensdag zelf bekendgemaakt. Het Diakonessenhuis moet verbeteringen bij het management sneller doorvoeren.

Afgelopen zoner was er een hoog oplopende ruzie tussen de directie en medisch specialisten. Eén van de twistpunten was de manier waarop werd omgegaan met calamiteiten en veiligheidsplannen. Daarop greep de inspectie in. Een onafhankelijke commissie onder leiding van Hein Abeln die de zaak heeft onderzocht, wil nu dat de managementstructuur beter wordt en er beter wordt samengewerkt.

'Veiligheid patiënten in orde'

Het Diakonessenhuis zegt dat de veiligheid van patiënten niet in het geding is. "Patiënten en hun naasten kunnen blijvend vertrouwen op onze veilige en goede zorg", zegt Arie van Alphen, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. "Als tijdelijk extra toezicht ons helpt de zorg voor onze patiënten nog sneller verder te verbeteren, dan is dat alleen maar goed." Van Alphen denkt overigens dat het ziekenhuis ook uit de crisis kan komen zonder het extra toezicht.

Vertrek bestuursvoorzitter Rob Florijn

Vorige maand stapte Rob Florijn per direct op als voorzitter raad van bestuur. De reden was volgens het ziekenhuis een zakelijk verschil van inzicht over het te voeren beleid. Medebestuurders Willem Hustinx en Arie van Alphen bleven aan. Het Diakonessenhuis heeft vestigingen in Utrecht, Zeist en Doorn. Er werken ongeveer 2500 mensen, onder wie 185 medisch specialisten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top