ACTUEEL

Vakbonden slaan eindbod cao Ziekenhuizen af

De vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU‘91 en de FBZ hebben het eindbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) voor de nieuwe cao Ziekenhuizen verworpen. NVZ vindt het onbegrijpelijk.

Volgens de vakbonden gaat het eindbod van de NVZ de ziekenhuismedewerkers uiteindelijk meer kosten dan opleveren. Zo is er geen loonstijging over 2014, houdt de werkgever de daling van de pensioenpremie in eigen zak en wil de NVZ de bijdrage voor de aanvullende ziektekostenverzekering schrappen. De loonsverhoging van 1,5 procent per 1 januari 2015 noemen de vakbonden ‘schamel’. 

Elise Merlijn, cao-onderhandelaar bij Abvakabo FNV: “Naast dat de werkgever niet bereid is om de mogelijkheden die zij heeft voor een fatsoenlijke loonontwikkeling te gebruiken, wil de NVZ ook geen afspraken maken over het afbouwen van flexibel werk of op het gebied van opleidingen en ontwikkeltrajecten voor de medewerkers.”

Een woordvoerder van de NVZ vindt het onbegrijpelijk omdat er een goed bod op tafel ligt. "Een loonsverhoging van 5,25 procent en daarbovenop 1 procent voor onregelmatigheidsdiensten kun je toch niet niks vinden, zeker in dit tijdsgewricht." De woordvoerder vindt de manier van communiceren van de vakbonden eenzijdig. "Het is echte vakbondstaal."

Acties 

Abvakabo FNV en de andere vakbonden bereiden zich voor op acties. De vakbonden stellen dat ze bereid blijven tot overleg met de NVZ, maar dan moet het nu neergelegde eindbod weer van tafel. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top