ACTUEEL

Ontslagen zorgmedewerker verdacht van misbruik

Een in november ontslagen medewerker van zorginstelling Ambiq in Hengelo wordt verdacht van misbruik van een 16-jarig zwak begaafd meisje. Dat meldt TC Tubantia.

Zonder inhoudelijk op de zaak in te willen gaan bevestigt de politie volgens TC Tubantia dat er een onderzoek loopt naar de man. De Inspectie Jeugdzorg wacht daarnaast het intern onderzoek van Ambiq af. De man wordt verdacht van seksueel misbruik van een minderjarig zwakbegaafd 16-jarig meisje, waar hij op de woongroep mentor van was, zo meldt TTC Tubantia.

Een en ander is volgens TC Tubantia in november uitgekomen, waarna Ambiq hem op non-actief heeft gezet en ontslagen. A. kwam als hulpverlener ook bij het gezin thuis. Uit het onderzoek bleek dat hij ook een seksuele relatie was aangegaan met de meerderjarige zus van het meisje.

De  krant meldt verder dat er een sterk vermoeden is dat hij beide meisjes drugs heeft gegeven, maar ook drugs heeft laten vervoeren. Mogelijk heeft hij de kinderen xtc of andere drugs naar binnen laten smokkelen bij muziekfestivals.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top