ACTUEEL

Demente man vergeten na faillissement Thebe

Door het faillissement van Thebe Huishoudelijke zorg is een dementerende man in Oosterhout aan zijn lot overgelaten en zwaar verwaarloosd geraakt. Sinds december is er niet meer schoongemaakt in het huis van Ad, die begin 70 is.

De woning van de man is een totale chaos. Verspreid door het huis liggen uitwerpselen, etensresten en afval en het bed is doorweekt.

Anja van den Boogaard, die namens het zorgbedrijf het huis van Ad schoonmaakte, kwam op straat te staan. “Heel, heel erg, dit”, zegt zij tegen Omroep Brabant. "Dat dit kan in Nederland."

Ook de buurvrouw vindt het verschrikkelijk. "Ik doe af en toe een boodschap voor hem en soms ruim ik wat op, maar hier valt niet tegenop te werken", zegt Franca Bekers. "Daarnaast houden we ons hart vast, dat er misschien wel brand uitbreekt hiernaast."

Ad heeft nog wel recht op huishoudelijke hulp, maar heeft die niet gekregen, mogelijk door een fout van een maatschappelijk werkster. De gemeente zoekt dat nu uit. De Oosterhoutse wethouder Marian Janse heeft laten weten dat Ad vanavond nog wordt geholpen, en dat zaterdagochtend het hele huis zal worden aangepakt. Volgende week krijgt Ad een aanleunwoning.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top