ACTUEEL

Treant Zorggroep breidt hartzorg uit

Patiënten van Treant Zorggroep hoeven voor MRI-onderzoek van het hart niet langer te reizen naar Meppel, Zwolle, Enschede of Groningen. Sinds deze maand kunnen zij daarvoor terecht op de ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, zo maakt de zorggroep bekend.

De concentratie van deze vorm van hartzorg in Bethesda past in het streven van Treant Zorggroep om op alle drie de ziekenhuislocaties kwalitatief hoogwaardige ziekenhuiszorg te bieden. "Laagdrempelig en dicht bij de patiënt", aldus de zorggroep.

"Een MRI-onderzoek van het hart is echt teamwerk", vertelt radioloog Margot Willemse. "Mede door een unieke samenwerking tussen radiologen, cardiologen en laboranten van de drie ziekenhuislocaties is het aanbieden van deze diagnostiek mogelijk geworden."

Tijdens een MRI(magnetic resonance imaging)-onderzoek van het hart worden, met behulp van een sterk magnetisch veld, het hart en de bloedvaten zichtbaar gemaakt. Een MRI van het hart duurt ongeveer drie kwartier tot een uur, afhankelijk van hoe uitgebreid het onderzoek is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top