ACTUEEL

Kankeronderzoeker Berns krijgt eretitel

De Nederlandse kankeronderzoeker Anton Berns heeft in de VS een prestigieuze eretitel in de wacht gesleept. Berns wordt benoemd tot Fellow van het Amerikaanse wetenschappelijk instituut American Association for Cancer Research (AACR).

Dat heeft het Antoni van Leeuwenhoek woensdag laten weten. Berns is de tweede Nederlander die de Amerikaanse titel krijgt. Volgens de AACR is het werk van Berns van groot belang geweest voor het beter begrijpen en behandelen van kanker. Eerder werd Hans Clevers, nu president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), al benoemd tot Fellow.

Berns studeerde cum laude af als biochemicus aan de Universiteit van Nijmegen. Sinds 1985 werkt hij als wetenschapper bij het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek. Daar deed hij onderzoek naar het ontdekken van kankergenen met behulp van genetisch gemodificeerde muizen. Van 2009 tot 2011 was hij er directeur.

Berns liet woensdag weten ,,zeer vereerd'' te zijn met de het Fellowship. Hij wordt officieel benoemd op het jaarcongres van de AACR in april in Philadelphia. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top