ACTUEEL

D66 wil betere ziekteverzekering zzp'ers

D66 wil dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering toegankelijker wordt voor zzp'ers. Slechts 36 procent van hen verzekert zich tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Meestal gebeurt dat dan bij een private verzekeraar. Veel zzp'ers weten niet dat ze ook bij uitkeringsinstantie UWV terechtkunnen, zegt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg. Verzekeren via het UWV kan volgens hem gunstiger zijn.

Van Weyenberg wil dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken drempels wegneemt en betere voorlichting geeft. Volgens Van Weyenberg zijn er nu te veel regeltjes voor zzp'ers die zich bij het UWV willen verzekeren. Het Kamerlid heeft donderdag schriftelijke vragen gesteld aan Asscher. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

20 februari 2015

wat wil D66 nou eigenlijk? ingrijpen in de vrijheid van ondernemen? van ondernemers?

of is dit feitelijk een erkenning dat veel zzp'ers wezenlijk geen 'ondernemer' zijn en niet in staat zonder wettelijke verplichting de risico's die ze lopen goed in te schatten en af te dekken.

of is dit feitelijk een erkenning dat veel zzp'ers feitelijk een te zwakke marktpositie hebben om hun onderneming op basis van de werkelijke kosten winstgevend te voeren? ik vrees dat dit laatste ook door veel zzp'ers te weinig wordt onderkend.

Top