ACTUEEL

Sleutelrol KNMG in mondiale artsenfederatie

KNMG-voorzitter Rutger Jan van der Gaag is benoemd in de Council, het uitvoerend comité van de World Medical Association (WMA). Door de benoeming in de mondiale federatie van artsenorganisaties kan Nederland zijn visie geven op lastige thema’s als palliatieve sedatie.

"Met deze zetel in de Council is de Nederlandse inbreng in het ontwikkelen van wereldwijde zorgstandaarden verzekerd", zegt Van der Gaag. Nederland kan bovendien van de internationale ontwikkelingen leren, volgens hem.

De WMA richt zich wereldwijd op het bevorderen van de toegankelijkheid en de kwaliteit van de gezondheidszorg. De organisatie doet dat door het ontwikkelen van internationale standaarden en richtlijnen op het gebied van gezondheidszorg, medisch onderwijs, medische wetenschap en medische ethiek.

De KNMG bezet tot en met 2016  namens Nederland één van de acht zetels voor Europa. Namens Europa zitten in de Council: Engeland, Finland, Duitsland, Frankrijk, Rusland , Nederland en Zweden. Op dit moment zijn 111 nationale artsenorganisaties lid van de WMA. De Council, het uitvoerend comité van de WMA, heeft 22 zetels.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top