ACTUEEL

MRSA-bacterie ontdekt in Deventer Ziekenhuis

Bij twee patiënten in het Deventer Ziekenhuis is de MRSA-bacterie gevonden. Dat maakt het ziekenhuis vrijdag bekend. Ook een medewerker is besmet. Het ziekenhuis neemt maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen.

Een grote groep medewerkers van verpleegafdelingen is inmiddels onderzocht. Ook is besloten om vrijdag een groep van 29 patiënten te controleren. 

De MRSA-bacterie is eerder deze week bij toeval bij een patiënt van verpleegafdeling C2 van het Deventer Ziekenhuis ontdekt. Later kwam ook een besmetting op een andere afdeling aan het licht. Uit de screening onder personeel blijkt dat een medewerker ook MRSA heeft. De uitslag van de screening onder patiënten wordt dit weekeinde bekend. Dan wordt besloten of aanvullende maatregelen nodig zijn.

De reguliere zorg kan doorgang vinden. Wel is voor verpleegafdeling C2 besloten tot een opnamestop. Dit betekent dat er geen nieuwe patiënten van en naar die afdeling worden verplaatst. Verder zal bezoekers worden gevraagd alleen de eigen patiënt te bezoeken en bij het verlaten van de kamer de handen te desinfecteren met handalcohol, aldus het ziekenhuis.
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top