ACTUEEL

ZN maakt nominaties Niek de Jong Prijs 2009 bekend

De projecten van Stichting Stomaatje, BOSK (vereniging van motorische gehandicapten en hun ouders), Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg, Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker en Interakt Contour Groep zijn genomineerd voor de Niek de Jong Prijs 2009. De jury heeft deze projecten gekozen uit 67 innovatieve en imagobevorderende zorgprojecten.

Taboe op stoma’s

De eerste genomineerde is Stichting Stomaatje. De stichting wil door middel van transparantie en openheid het taboe op stoma’s doorbreken. Een jonge stomapatiënte laat online zien dat een stoma niet vies is en niet alleen voor oude mensen. De site is een platform voor informatie-uitwisseling.

Make-over voor jongere met hazenlip

BOSK is de tweede genomineerde voor de Niek de Jong Prijs 2009. BOSK organiseert sinds 2003 de jaarlijkse Metamorfosedag voor jongeren van 13 tot 28 jaar met een hazenlip. De jongeren zijn hier op een positieve manier bezig met hun uiterlijk onder begeleiding van onder meer een visagist, een haarstylist en een kledingstylist. BOSK wil het initiatief uitbreiden naar jongeren met andere beperkingen.

Leven als een psychiatrisch patiënt

Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg is genomineerd voor een project waarbij familie van cliënten, omwonenden, journalisten en andere belangstellenden een weekend konden verblijven in een hotelkamer in een psychiatrisch ziekenhuis. ‘Hotelgasten’ konden zo ervaren hoe het is om in een psychiatrisch ziekenhuis te verblijven. Altrecht wilde hiermee bijdragen aan de destigmatisering van de psychiatrie.

Steun bij overlijden van kinderen

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker wil met het project Koesterkind ouders van kinderen die gaan overlijden helpen met producten en activiteiten zodat zij zich volledig op de laatste periode met kun kind kunnen concentreren. De vereniging biedt onder meer brochures, een telefonische hulpdienst, een website, ervaringsverhalen en symposia voor hulpverleners.

Hulpverlening bij beperkt ziektebesef

De laatste genomineerde is de Interakt Countour Groep. Dit project probeert hulpverleners te ondersteunen bij de zorgverlening aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel die geen of een beperkt ziektebesef hebben. De Interakt Contour Groep heeft een boek geschreven waarin een bepaalde methodiek wordt geschetst om deze groep cliënten op een goede manier toch te helpen.

Jury en prijsuitreiking

De jury bestaat uit juryvoorzitter Ton van Houten, bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid/vicevoorzitter ZN, Atie Schipaanboord, directeur Beleid & Innovatie Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie NPCF, Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr, en Wout Dekker, secretaris jury/manager Communicatie en Public Affairs ZN. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 4 november. De winnaar ontvangt 10.000 euro, de overige genomineerden 2.500 euro. De Niek de Jong Prijs wordt om het jaar uitgereikt door Zorgverzekeraars Nederland (ZN) voor ‘goed nieuws in de gezondheidszorg’. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

LeonorHarris

21 februari 2012

I took 1 st <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> when I was 20 and it helped me very much. Nevertheless, I require the sba loan once more time.

Top