ACTUEEL

GGNet redt dagbesteding Radar

Radar, de Gelderse aanbieder van dagbesteding, wordt overgenomen door ggz-aanbieder GGNet. Daarmee kunnen alle activiteiten worden gecontinueerd, stelt bestuurder Hugo Kuyper in Psy.

Bezuinigingen op de AWBZ

Radar is in de financiële problemen geraakt door bezuinigingen op de AWBZ. Ook elders in Nederland zijn aanbieders van dagactiviteiten in de problemen gekomen.
Eerder al moest Radar Reizen, dat reizen verzorgt voor psychiatrische patiënten, zijn activiteiten staken.

Supermarkten

Radar helpt maandelijkse zo’n vijf tot zeshonderd cliënten. De stichting is zo’n dertien jaar actief en is destijds door verschillende ggz-instellingen uit Gelderland opgezet. Met de hulp van GGNet kunnen de meeste activiteiten voortgezet worden. “Alleen voor de supermarkten in Silvolde en Keijenborg, waar cliënten aan het werk zijn, zoeken we nog een nieuwe eigenaar”, aldus bestuurder Kuyper in Psy. “Dit is in onze nieuwe visie geen kernactiviteit.”

Personeel

Met samensmelting met GGNet is ook het werk van de meeste medewerkers  – zo’n veertig fte’s – gered. “Voor de ondersteuningsdiensten kunnen we die zekerheid niet bieden”, zegt Kuyper. Alle medewerkers die met zorg te maken hebben, gaan over naar GGNet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top