ACTUEEL

IGZ plaatst Thuiszorg Lida onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft thuiszorgorganisatie Lida in Amsterdam onder verscherpt toezicht geplaatst. De IGZ noemt het feit dat de kwaliteit van zorg ondanks ettelijie inspectiebezoeken is verslechterd ‘zeer ernstig’.

Kwaliteit verslechterd

Bij de inspectiebezoeken keek de inspectie ondermeer naar medicatieveiligheid, deskundigheid, en de aanwezigheid van verpleegkundige richtlijnen. Op al deze thema's presteert Lida onder de maat. Op het verzoek om een plan van aanpak op te stellen, reageerde Lida te laat en onvolledig. In juni bleek dat de kwaliteit niet was verbeterd, maar juist was verslechterd. Reden voor de IGZ om Lida onder verscherpt toezicht te stellen. Verbetert de situatie niet, dan neemt zal de IGZ de staatsecretaris adviseren om een aanwijzing te geven.

PGB

Thuiszorg Lida biedt persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding en huishoudelijke verzorging. De organisatie levert op dit moment uitsluitend zorg op persoonsgebonden budget (PGB) en op particuliere basis. Lida is werkzaam in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top